Clothed Paintings II
05/09/2017

Clothed Paintings II

У галерији Рефлектор у згради бивше касарне у Крчагову у суботу са почетком у 20 часова биће отворена изложба Clothed Paintings II чији су аутори Александар Димитријевић и Даница Караичић.

Clothed Paintings II је други део ауторског пројекта између Данице Караичић и Александра Димитријевића, започетог 2013. Централни део чини инсталација која креира спону између уметности (сликарства) и одеће (модног дизајна и одевања), задржавајући у себи основне теме из праксе оба уметника – елементе игре код Александра и тактилног искуства одевеног тела у архитектонском простору, централног мотива Даничиног истраживања на пољу изграђеног окружења.

Инсталација у себи садржи слике и текстил са пришивеним одевним предметима, повезаним са сликама коришћењем рајсфершлуса. Посетиоци су охрабрени да мењају позиције материјала у галеријском простору, истовремено имајући могућност да неки од делова инсталације обуку на себе. Кроз покрет и активност у простору, људско тело постаје ’живи’ део у Александровој игри, али и део процеса креирања простора. Изложена одећа има за циљ да повећа освешћеност о телесном сваког учесника, у исти мах дозвољавајући публици да постане део уметничког рада и архитектонског простора у настајању.