Čestitke šampionima
12/09/2018

Čestitke šampionima

Na Evropskom prvenstvu u paraatletici, Nebojša Đurić i Miloš Zarić osvojili su dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Povodom tog velikog ostvarenog uspeha danas je za njih priređen svečani prijem na kojem im je čestitke uputio predsednik Skupštine grada, Branislav Mitrović. Uz njihove trenere, prijemu je prisustvovao i Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Branislav Mitrović je iskazao ponos za sve ono što su Đurić i Zarić uradili na prvenstvu u Berlinu:

„Ponos je ono što osećam ovih dana posle vaših rezultata. Drago mi je što smo vas danas ugostili jer ste u naš grad doneli velika odličja. Vaši rezultati, od 39,84 metara u bacanju diska i 11,6 metara u bacanju kugle Nebojše Đurića i 31,6 metara u bacanju koplja Miloša Zarića nisu obične mere. To su posebni metri i centimetri. U svaki taj milimetar utkano je mnogo rada i truda. Koristim priliku da u ime grada uputim čestitke ovim momcima i očekujem da će i u budućnosti, oni donositi zlatna i srebrna odličja. Grad Užice će učiniti, kao i dosada, sve da im pomogne u tome.“

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović je naglasio da je Užice jedan od gradova u Srbiji koji brine o svojim sportistima i da se to najbolje vidi po rezultatima i broju medalja koje oni donose u Užice i Srbiju.

I Đurić i Zarić obećali su da će nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata jer, kako kažu, imaju razumevanja u Gradu koji se trudi da im obezbedi kvalitetne i potrebne uslove za treniranje.