Честитке и свечани пријем за светског првака Николу Филиповића
01/11/2019

Честитке и свечани пријем за светског првака Николу Филиповића

Ужички кик боксер Никола Филиповић је на одржаном 22. Светском првенству у кик боксу освојио златну медаљу у својој категорији. Тим поводом, градоначелник Тихомир Петковић је, са сарадницима, приредио свечани пријем за Филиповића на којем је, уз честитке и поклоне, уручио и новчану награду од 50.000 динара.

Градоначелник Петковић је истакао да Ужице мисли на своје спортисте, али и да они оправдавају, својим резултатима, све оно што се из буџета издваја за спорт:

“Ужички спортисти остварују одличне резултате последњих година, а ево данас смо ту да поздравимо нашег Николу Филиповића, кик боксера који је нама и Ужицу, донео титулу светског првака. Никола је један од најистакнутијих ужичких спортиста јер је претходних година освајао титуле на првенствима Србије, Балкана и Европе, а сада се и на 22. Светском првенству у кик боксу, где је учествовало око 800 спортиста из 59 земаља, окитио златним одличјем.

Никола је пример да се преданим радом, истрајношћу и љубављу према ономе чиме се човек бави, може тријумфовати. Он је понос свих Ужичана и ја му искрено честитам на оствареном успеху и желим му да у наредним годинама освоји и донесе пуно медаља у Ужице, да он и његов град буду споменути у свим светским спортским вестима.”

Захваљујући се на пријему и честиткама, Никола Филиповић је напоменуо да је увек имао подршку и разумевање града Ужица, али и суграђана:

“Знам да ми, ужички спортисти увек имао пуну финансијску подршку нашег града. А сада ми посебно прија када ме млади препознају, затраже да се фотографишу са мном и кажу ми да због мене и мојих успеха желе да почну да се и они баве спортом. Ништа лепше од тога када дечаци и девојчице одаберу здрав начин живота, прави пут који поред свега носи и велике радости када се остваре овакви успеси.”

Иначе, репрезентација Србије у кик боксу, чији је члан Филиповић, је, по успесима, друга на ранг листи, одмах из Русије.