Приређен пријем за ужичког бронзаног кик боксера
21/11/2017

Приређен пријем за ужичког бронзаног кик боксера

Ужичанин Никола Филиповић, као члан репрезентације Србије, освојио је бронзану медаљу у кик боксу, на овогодишњем Светском првенству одржаном у Будимпешти. Тим поводом, за Филиповића и његовог првог тренера, Миладина Даниловића, приређен је свечани пријем у Градској кући. За постигнути успех, честитке и пригодан поклон, упутили су заменик градоначелника Немања Нешић и члан Градског већа задужен за спорт Петар Благојевић.

Пријем за бронзаног кик боксера Николу Филиповића

“Задовољство ми је што могу у име града Ужица да честитам Николи на освојеној бронзаној медаљи на светском првенству у кик боксу које је одржано у Будимпешти. Никола је наступио за репрезентацију Србије што значи да је цела држава поносна на његов успех, али нарочито је поносно Ужице јер је Никола наш суграђанин који је своје прве лекције о кик боксу научио уз будно око његовог првог тренера, господина Миладина Даниловића, који је данас са нама. Ужице је одувек било град спорта и одувек су наши спортисти остваривали значајне резултате у најпопуларнијим спортовима попут фудбала, кошарке, одбојке, атлетике. Многи појединци су успевали да засијају како на државним, тако и на међународним такмичењима. Ја сам сигуран да ће Никола уз таленат који има, уз напоран рад који улаже и судећи по резултатима из ове године у наредном периоду бити неко чије име ће се дуго помињати у Ужицу по врхунским спортским резултатима”, истакао је Благојевић.

Захваљујући се на подршци коју је имао од стране града Ужица у току припрема и тренирања, Филиповић је рекао да је све оно што је остварио, резултат уложеног труда и изразио жал што је у полуфиналу против Азербејџана, за један бод, изгубљена шанса да се врати са златним одличјем.

Ове године млади кик боксер може да се похвали великим бројем златних медаља и то са државног првенства, са балканског такмичења, са купова и ево, на крају, бронзом са Светског првенства.