Божићни поклони за петорицу синова породице Стјепић
05/01/2018

Божићни поклони за петорицу синова породице Стјепић

Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић је са својим сарадницима, замеником градоначелника Немањом Нешићем и чланом Градског већа Видојем Дрндаревићем био данас у посети седмочланој породици Стјепић. У дому Стјепића у ужичком насељу Турица дочекали су их мајка Сања, стоматолог, и отац Ненад, инжењер на железници, као и њихових пет дечака, од којих сваки носи име владара или светитеља: Стефан (14), Димитрије (10), Лазар (8), Владислав (6), и беба Милутин (седам месеци).

Овом приликом деци су уручени божићни поклони сваком у складу са узрастом и интересовањима. “Циљ ове посете је да сагледамо који су то начини на који би Град Ужице могао да помогне овој вишечланој породици и да деци олакша детињство”, рекао је градоначелник Петковић.

Обзиром да плате, родитељи углавном троше на рачуне и храну и да недовољно новца преостане за слободне активности дечака који воле спорт, Сања Стјепић, поносна мајка петорице дечака истиче да би овој породици пуно значила подршка у намери да се деца баве спортом.

Отац Ненад каже да је “дечија граја оно што недостаје Србији, морамо имати пуно деце да бисмо опстали као држава” и додаје да материјално стање не треба да буде изговор и препрека за заснивање породице.

“Једно је постати родитељ а сасвим друго бити родитељ, морамо сваког дана бнти родитељи, а сваког дана је нови филм ново уживање” рекао је најстарији члан и глава породице Стјепић.