Асфалтирање у МЗ Равни
07/10/2020

Асфалтирање у МЗ Равни

Погодни временски услови омогућили су да се убрзају активности на изградњи путне инфраструктуре, како у сеоским, тако и у градским месним заједницама.

ЈКП „Нискоградња“ данас завршава асфалтирање последњег од укупно пет путних праваца, колико је протеклих недеља урађено у МЗ Равни. Укупна вредност ове инвестиције је око 4 милиона динара. Након обиласка радова,у засеоку Горњи Старчевићи, где је у току асфалтирање путног правца у дужини од 180 m, директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић навео је да је ове године у МЗ Равни урађено око километар асфалтног пута.

“Узевши у обзир захтеве мештана, према њиховим потребама у овом делу месне заједнице, урадили смо путне правце који ће им олакшати активности везане за пољопривреду, али и функционисање уоште.”

“Након завршетка асфлатирања у Равнима радови се настављају у МЗ Скржути и МЗ Бела Земља. Покушаћемо да што више месних заједница да урадимо до краја године и очекујемо у наредних два ипо месеца, колико ће трајати грађевинска сезона, да завршимо што више путних праваца из удружених средстава месних заједница”- навео је Максимовић.

Према речима директорке ЈКП “Нискоградња” Снежане Милутиновић грађевинска сезона је при крају, али радови су у пуном јеку.

“Имамо још неколико села у којима се изводе радови, Крвавци, Потпеће, Поточање док су у Стапари радови завршени са јучерашњим даном. Такође, одвијају се активности на већим градским улицама као што је Душана Поповића. Тренутно су на терену и екипе које раде прекопе од гаса, водовода и ситне поправке по граду.”

Милан Старчевић, мештатин села Равни, засеока Горњи Старчевићи, истакао је да у месној заједници Равни има доста младих људи који се баве пољопривредом и захвалио се Граду на подршци јер, како каже, “треба подржати село, да не би остало пусто”.

“Уз помоћ града и удруженим средствима мештана изградили смо овај наш пут. Надамо се да ћемо успети и да ову улицу осветлимо у скорије време.”