Асфалтирање градских улица
09/06/2020

Асфалтирање градских улица

Тренутно се ради на асфалтирању најфреквентнијих градских улица. После асфалтирања у делу Карађорђеве улице завршено је асфалтирање Златиборске улице која је, по речима директора ЈП Ужице развој Николе Максимовића, нарочито значајна јер, између осталог, представља алтернативни правац у време обуставе саобраћаја на магистралном путу ка Златибору.

“Златиборска улица је комплетно реконструисана, а у претходној години урађена је и гасоводна мрежа. Укупна вредност ових радова је око 12 милиона динара. Урађено је око 12 хиљада квадрата новог асфалта у дужини од око 3 км. Радови су започети прошле године, комплетне радове изводи Јавно комунално предузеће “Нискоградња” које је пре месец дана кренуло у реализацију овог пројекта.”

Миланко Бјелић становник Златиборске улице наводи да њему и његовим комшијама много значи реконструкција овог пута: “Биле су велике рупе, а сад је асфалтирано како треба и одлично је.”

Максимовић наводи да је у плану да се у наредном периоду у сарадњи са Путевима Србије уради деоница до Дома за старе на Забучју, као и део пута до Беле Земље где се тренутно ради гасоводна мрежа. Наредних дана радиће се и на осталим путним правцима где су радови већ започети или планом предвиђени.

“Грађевинска сезона се наставља у пуном јеку. Завршавамо две веома битне градске саобраћајнице, улице Иве Андрића и Карађорђеву, наставља се асфалтирање у Волујцу, Луновом Селу, покушавамо да искористимо лепо време да све стигнемо да урадимо”- наводи Максимовић.

Максимовић је истакао да ће се у улицама које су предвиђене планом радити комплетна реконструкција, почев од санирања свих инсталација односно замена водоводне и канализационе мреже, изградње гасоводне мреже тамо где је нема, а тек онда ће бити постављен асфалт у пуном профилу како би се обезбедило да у тим улицама нема потребе за било каквим додатним радовима у одређеном временском периоду.

Извор: ТВ5/Град Ужице