Асфалтирање четири путна правца у Луновом Селу
11/06/2020

Асфалтирање четири путна правца у Луновом Селу

Град Ужице је у претходне четири године за реконструкцију старе и изградњу нове инфраструктуре у Лужничкој долини издвојио преко 80 милиона динара. Ових дана радови се изводе у Месној заједници Луново Село где је у плану асфалтирање четири путна правца у дужини око 1500 метара. Укупна вредност те инвестиције је 5,5 милиона динара.

Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој наводи да се сваке године у четири месне заједнице у Лужничкој долини асфалтирају путеви по приоритетима који се договарају са мештанима.

“Упоредо са тим у Луновом Селу завршили смо водоводну линију, два резервоара Бјелотићи и Каменица где очекујемо да ће се још људи прикључити на постојећи водовод. Наставили смо израду комплетне водоводне линије према Карану, тако да је прошле године стигла вода у Каран где очекујемо прикључење објеката. Поред тога ради се на изградњи атарских путева, неопходних за наше суграђане како би им омогућили приступ њиховим пољопривредним домаћинствима.”

Максимовић је навео да је планирано и пресвлачење, односно санација већих путних праваца који представљају главну магистралу што ће у потпуности финансирати Град Ужице.

Председник Месне заједнице Луново Село Милован Милић навео је да је по плану и програму рада Месне заједнице за ову годину планирано да средства удруживања буду опредељена за четири путна правца, у сваком селу заједничке месне заједнице по један путни правац.

“Данас се завршава асфалтирање другог путног правца од укупно четири опредељена. Завршен је путни правац у селу Бјелотићи у дужини од 320 м. Остаје да се уради путни правац у селу Каменица у дужини од 300 м и у селу Пониковица у дужини од 350 м. Након завршетка овог путног правца наставиће се из удружених средстава Града и мештана, поправка у насељу Драгачевци. Ови путни правци нама много значе, пре свега за мештане који овде живе и због деце која путују у школу. Ово је наставак изградње путних праваца започетих ранијих година, јер сваке године средствима удруживања између грађана и Града уради се нека деоница пута.”

Спасоје Милићевић мештанин села Добродо истиче да њему и његовим комшијама нови пут значи пуно, да значи живот. “Захвалио би се и Месној заједници која нас је подржала у овоме, али и руководству града. Ово је главни пут за село које спаја две општине. Имамо младе пољопривреднике који су остали на селу и асфалтирање овог пута је нешто што може да охрабри људе да остану овде да живе.”