Асфалт на пет путних праваца у Равнима
17/06/2021

Асфалт на пет путних праваца у Равнима

“Асфалт у засеоку Радовићи се дуго чекао, дуго се радило на том послу и то је велика ствар. Захваљујући људима из Града који су имали разумевања, председнику месне заједнице који се баш ангажовао као и мештанима добијамо нови асфалт”, каже Драгиша Радовић мештанин засеока у ком је данас асфалтиран један путни правац.

И Паун Старчевић из МЗ Равни задовољан је јер су како каже дуго чекали на пут.

“Дочекали смо да се уради, све имамо само нам је пут фалио. Бавимо се пољопривредом па је дошао у право време. Велики је посао урађен захваљујући Граду, председнику месне заједнице. Урађено је 600м2 из три етапе.”

Бране Јанковић председник МЗ Равни додаје да су мештани захвални и на подршци за изградњу цркве.

Асфалтирање у овој месној заједници ради се према одлукама које су донели сами мештани и то је по речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” пет путних праваца, односно око 2200м2 асфалта.

“Укупна вредност радова који се тренутно изводе је око 4 милиона динара. Данас се налазимо у засеоку Радовићи где се тренутно ради асфалтирање путног правца у дужини од 210 м, извршени су комплетно сви радови, насипање тампона, асфалтирање. Поред удруживања које ове године радимо у месној заједници Равни, извршиће се и делимична санација дела пута Равањског поља где иде градски и приградски превоз, негде око 700м2. Према Цркви ћемо извршити насипање тампона, а све у договору са председником месне заједнице и са мештанима.”

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице додаје да се осим у Равнима ради и у другим месним заједницама.

“Једна екипа ЈКП”Нискоградња” ради у Качеру, где очекујемо следеће седмице да завршимо уговоре из ове године, а друга у Трнави где завршавамо до краја ове седмице. Такође до краја седмице биће завршени и радови у МЗ Љубање.  Следеће седмице у плану је да радови почну у Кремнима и Луновом Селу.”

Ових дана потписани су и уговори за Белу Земљу и Дрежник, каже Милоје Марић начелник Градске управе за инфраструктуру и развој.

“Овим путем молимо представнике месних заједница да се што пре организују и скупе одређена средства како би могли да распишемо јавне набавке и на време одрадимо посао. Град ради и на три путна правца без учешћа грађана, а то су Јелова гора која се ускори завршава, Крнда у Врутцима и Бановски пут у Дрежнику.”

Ребалансом буџета биће опредељена и додатна средства како би се до краја грађевинске сезоне одрадило што више путних праваца како у сеоским, тако и у градским месним заједницама.