Амбасадорка Велике Британије у посети Ужицу
15/10/2020

Амбасадорка Велике Британије у посети Ужицу

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић примила је данас у Градској кући амбасадорку Велике Британије у Србији Њ.Е. Шан Меклауд где су разговарали о могућностима даљег развијања добрих односа посебно у областима екологије и заштите животне средине.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић рекла је да је амбасадорку Велике Британије упознала са историјом Града Ужица и да су договорили да амбасадорка у наредну посету дође крајем године.

“Највише смо причали о екологији и заштити животне средине. Надам се да ћемо у периоду који је пред нама успети заједно са амбасадом Велики Британије да направимо један пројекат везан за екологију и заштиту животне средине. Данас је амбасадорка заједно са нама обишла Народни музеј где је погледала изложбу Британци и Други светски рат у Југославији“, после тога смо обишли хидроцентралу на Градској плажи”.

Амбасадорка Велике Британије Њ.Е. Шан Меклауд у посети Народном музеју у Ужицу

Амбасадорка Велики Британије Њ.Е. Шан Меклауд истакла је да је први пут у Ужицу и захвалила се на топлој добродошлици.

“Радујем се поновном доласку у Град Ужице. Било ми је веома занимљиво, посетила сам Народни музеј и хидроцентралу. Иначе, ја сам прва жена амбасадорка Британије у Београду, драго ми је да Ужице има жену за градоначелника и да је директорка Народног музеја такође жена.”