87. sednica Gradskog veća: Užice istaklo kandidaturu za domaćina MOSI igara 2021. godine
16/08/2018

87. sednica Gradskog veća: Užice istaklo kandidaturu za domaćina MOSI igara 2021. godine

Užice, 16. avgust: Gradsko veće pokrenulo je postupak da Užice bude domaćin MOSI igara 2021. godine. Usvajanjem predloga odluke, o kojem će se izjasniti i odbornici gradske Skupštine, krenuće se u kandidaturu da za tri godine Užice bude organizator 58. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara. Iako poseduje potrebnu sportsku infrastrukturu, smeštajne i ugostiteljske kapacitete za organizaciju jedne ovakve sportske manifestacije, Užice decenijama nije bilo domaćin i 2021. godina biće lepa prilika da ugosti učesnike te 58. manifestacije po redu.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je ovom povodom rekao da Užice, iako najveći grad na području koje pokrivaju MOSI, od 1971. godine nije bilo njihov domaćin.

Nešić: „Ukoliko Užice 2021. godine bude domaćin MOSI, biće to najbolje organizovane igre do sada“

„Siguran sam da su i nivo infrastrukture i smeštajnih kapaciteta kao i naše sposobnosti, dovoljan garant da komisija koja bude odlučivala o svemu tome pruži nama podršku i siguran sam da će Užice biti, ne samo dobar domaćin i dobar organizator, već da će to biti najbolje organizovane igre do sada.“

Članovi Veća dali su saglasnost na izmene cenovnika javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ i to za usluge iznošenja smeća za stambeni prostor gde je nova cena 5,5 din/m2, za  poslovni prostor koji podrazumeva sale za izdavanje za slavlja, mesečni paušal je sada 4.800 dinara i cena za novu uslugu, rad čistilice, naplaćivaće se 4.200 dinara po času. Sve ove cene su bez PDV-a i primenjivaće se od 1. septembra.

Usvojeni su Pravilnik o regresiranju boravka dece u užičkom Vrtiću gde je izvršeno usklađivanje sa novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i izmene i dopune u programima postavljanja komunalne opreme za prikupljanje komunalnog otpada i postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera, letnjih bašti i reklamnih panoa, na gradskim površinama.