78. sednica Gradskog veća: Prihvaćeni godišnji izveštaji o radu gradskih javnih preduzeća
28/05/2018

78. sednica Gradskog veća: Prihvaćeni godišnji izveštaji o radu gradskih javnih preduzeća

Užice, 28. maj: Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaje devet gradskih preduzeća o radu u prošloj godini. Prihvaćeni su izveštaji Stana, Velikog parka, Gradske toplane, Aerodroma Ponikve, Užice razvoja, Dubokog, Vodovoda, Bioktoša i Niskogradnje. Takođe, usvojena je i informacija za prvi kvartal ove godine, a koja pokazuje stepen usklađenosti njihovog poslovanja između planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa za 2018. godinu.

Iz dela urbanizma utvrđeni su predlozi odluka koje se odnose na izmene i dopune pristupanju izradi Plana generalne regulacije „Užice – Centralni deo“, kao i o pristupanju izradi planova detaljne regulacije, „Jelovogorska ulica“, „Stari grad“, „Largo Bela Zemlja“ i odluke o postavljanju spomenika na kružnom toku.

Na ovoj sednici, usvojen je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruraalnog razvoja Užica u ovoj godini, doneseno rešenje da se Metalpressu iz Kraljeva da u zakup parking prostor kod Autobuske stanice radi izgradnje fast-garaže i utvrđeni predlozi odluke o uvođenju informacionog sistema „Sistem 48“ i izveštaja o vodosnabdevanja grada Užica.