69. седница Градског већа: Веће са 400.000 динара подржало одржавање "Турнира шампиона" у Ужицу
08/09/2021

69. седница Градског већа: Веће са 400.000 динара подржало одржавање “Турнира шампиона” у Ужицу

Ужице, 8. септембар: Градско веће одлучило је да са 400.000 динара финансијски подржи одржавање турнира за одбојкашице “Турнир шампиона” у нашем граду. Прихваћено је да Ужице буде покровитељ овог спортског такмичења, а који ће организовати Одбојкашки клуб ”Јединство”, у партнерству са Јавним предузећем ”Велики парк” Ужице и Спортским савезом Ужице. Ове године, поред одбојкашица “Јединства”, на турниру ће учествовати и екипе “Црвене звезде”, “Тента” и “Уба”. Такође, одлучено је да се са 300.000 динара финансирају активности запослених и волонтера који су радили на пунктовима за вакцинацију у протекла три месеца.

Усвојен је документ који садржи процене ризика од катастрофа за територију града са анализом могућих дешавања. У њему су, као потенцијалне ситуације наведене, између осталог, одрони, клизишта и ерозија, поплаве, снежне падавине, пожари на отвореном.

Програм постављања комуналне опреме за прикупљање комуналног отпада проширен је са тринаест контејнера за кабасти отпад у Ужицу и са три у Севојну. Ови контејнери ће се постављати последњег викенда у месецу.