46. седница Градског већа: За здравствене раднике из "црвене зоне" обезбеђен седмодневни одмор у Голији
29/04/2021

46. седница Градског већа: За здравствене раднике из “црвене зоне” обезбеђен седмодневни одмор у Голији

Ужице, 29. април: Град Ужице је здравственим радницима који су радили у црвеној Ковид зони обезбедио седмодневни рекреативни одмор у одмаралишту Голија на Златибору. Наиме, Градско веће је на данашњој седници одлучило да са 1,2 милиона динара финансира одмор око 200 медицинара, људи који су у протеклих годину дана уложили надљудске напоре у борби са корона вирусом и несебично пружали здравствену помоћ и бринули о људима оболелима од ове болести.

Републичком Стратегијом развоја, туристичка регија Западна Србија једна је од 18 приоритетних дестинација у нашој земљи. У складу са тим, данас је утврђен предлог Програма развоја туризма регије Западна Србија, у коме су обухваћена и 24 пројеката са подручја Ужица.

Чланови Већа прихватили су и Програм контроле квалитета ваздуха за ову годину и дали сагласност општини Пожега да врши надлежности овлашћеног предлагача и носиоца активности у вези са припремом и изградњом Регионалног система за одвођење и пречишћавање отпадних вода. Поред Ужица и Пожеге, у овај систем укључени су и Ариље, Ивањица и Косјерић.