41. седница Скупштине града Ужица: Усвојен други овогодишњи ребаланс градског буџета
27/05/2020

41. седница Скупштине града Ужица: Усвојен други овогодишњи ребаланс градског буџета

Ужице, 27. мај: Ужички одборници су на данашњој седници усвојили други овогодишњи ребаланс градског буџета. Седница је одржана у Народном позоришту, уз јаке мере заштите од  корона вируса.

Усвојеним ребалансом, буџет је увећан за нешто преко 19 милиона динара, а ради се о средствима које је Ужице добило из трансфера од министарстава. Изменама и допунама буџета, у складу са анализом остваривања буџета и динамиком, као и са последицама пандемије,  извршене су прерасподеле између апропријација према захтевима и потребама буџетских корисника.

Прихваћен је Међуопштински споразум који се односи на сарадњу на пројекту изградње и управљања регионалним системом за сакупљање и пречишћавање отпадних вода. У овај пројекат и будуће регионално предузеће укључиће се Ужице, Пожега, Ариље, Косјерић и Ивањица, док ће поред њих, у финансирање и реализацију пројекта, учествовати и ЕУ и републичко Министарство за европске интеграције.

Снежана Милутиновић, дипл. економиста, и Драгица Милосављевић, дипл. специјални педагог, именоване су за директоре ЈКП “Нискоградња” и Градског центра за услуге социјалне заштите.

Пред одборницима била је и информација Градског штаба за ванредне ситуације о спроведеним активностима у ванредном стању изазваном епидемијом вируса COVID 19. Све активности и мере, као и стање које је било у Ужицу, показују да су предузете благовремено и организовано, и да Ужице, иако је најгушће насељен град у Србији, ниједног тренутка није било жариште заразе. Како је речено, највеће заслуге за то припадају грађанима, који су се придржавали свих мера заштите, као и свим партнерима, од градских управа, јавних служби, Црвеног крста и волонтера