35. sednica Skupštine grada: Nada Jovičić i Sreten Selaković izabrani za nove članove Gradskog veća
20/09/2019

35. sednica Skupštine grada: Nada Jovičić i Sreten Selaković izabrani za nove članove Gradskog veća

Užice, 20. septembar: Nada Jovičić i Sreten Selaković izabrani su za nove članove Gradskog veća. Posle ostavke Dunje Đenić i Katarine Grujičić, Nada Jovičić, dipl. ing. metalurgije i magistar tehničkih nauka i Sreten Selaković, dipl. ekonomista, preuzeli su oblasti zaštite životne sredine i vanrednih situacija.

Odbornici su prihvatili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine i usvojili njegov drugi ovogodišnji rebalans. Posle rebalansa, budžet iznosi 3,175 milijarde dinara jer je sada uvećan za 87,3 miliona dinara i ova sredstva upotrebiće se u infrastrukturne projekte. Pored uvećanja, rebalnsom su izvršene i preraspodele između aproprijacija u skladu sa dosadašnjim ostvarivanjem i izvršavanjem budžeta.

Usvojene su informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih poslova iz programa gradskih javnih preduzeća i izmene i dopune programa poslovanja „Bioktoša“ i „Dubokog“.

U delu urbanizma donesena su dva plan, Plan generalne regulacije Užice – Centralni deo Druga faza i Plan detaljne regulacije Stari grad. Prihvaćene su odluke koje se odnose na prenos udela i osnivačkih prava Grada nad javnim preduzećem „Aerodrom Ponikve“ na Republiku Srbiju.

Pored razrešenja i imenovanja u sastavima Komisije za javna priznanja i nagrade i školskim odborima Ekonomske, Medicinske, „Starog grada“ i „Bogosava Jankovića“, imenovan je i nadzorni odbor „Niskogradnje“.