31. sednica Skupštine grada: Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika
25/04/2019

31. sednica Skupštine grada: Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika

Užice, 24. april: Užički odbornici su, na današnjoj sednici, izabrali Ivana Stanisavljevića, diplomiranog inženjera šumarstva, za zamenika gradonačelnika. Usvojeni su plan detaljne regulacije „Kadinjača“ i izmene i dopune plana generalne regulacije „Bela Zemlja“.

Novi zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević

Prihvaćene su odluke koje se odnose na način i postupak učešća građana u poslovima grada, na uključivanje  građana u budžetski proces kroz sprovođenje akcije „Užički program lokalnog partnerstva“, zatim odluke o javnim parkiralištima  i o oglašavanju, kao i izmene i dopune odluke o komunalnom uređenju i o postavljanju spomenika u slavu 1300 kaplara na Trgu Svetog Save.

Odlučeno je da se pristupi prenosu Aerodroma „Ponikve“ i Studentskog doma na Republiku Srbiju, određene su mreže predškolskih ustanova i osnovnih škola, te utvrđeni nazivi ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji grada. Pored izveštaja o radu u prošloj godini devet gradskih ustanova, odbornici su prihvatili i godišnje izveštaje o radu Gradskog veća, Saveta za zdravlje i Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine – Zelenog saveta.

Dr Danijeli Marinković produžen je mandat vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja i izabrani članovi Saveta za mlade i Komisije za izradu poslovnika Skupštine grada.