26. седница Скупштине града: Усвојен други овогодишњи ребаланс ужичког буџета
26/10/2018

26. седница Скупштине града: Усвојен други овогодишњи ребаланс ужичког буџета

Ужице, 25. октобар: Градска Скупштина усвојила је други ребаланс овогодишњег буџета Ужица. После усвојених измена и допуна, ужички буџет сада износи 2,95 милијарде динара. Основним буџетом из децембра прошле године, било је предвиђено да  у градској каси буде 2,75 милијарде динара, а онда је, првим ребалансом, та сума пројектована на 2,87 милијарди динара. Измене у буџету настале су јер су, од првог ребаланса, добијена средства од Министарства културе и информисања, Комесаријата за избеглице, као и од капиталног наменског трансфера. Истовремено, анализе деветомесечног извршења буџета и процене остварења до краја године показале су да ће се буџетски приходи реализовати у већој мери од претходне процене. На расходовној страни извршене су прерасподеле између позиција, а по захтевима и потребама буџетских корисника.

Ужички одборници усвојили су измене и допуне одлука о градским управама, о максималном броју запослених за сваки организациони облик у систему града, кадровском плану, затим на План генералне регулације “Бојовића воденица” и на саставе у надзорним и управним одборима Биоктоша, Предшколске установе.

Прихваћена је одлука о посебним условима која се односи на издавање информације о локацији и локацијских услова на простору Генералног плана Ужица, а сагласност Скупштине дата је на измене пословања Аеродрома Поникве и Ужице развоја.

На дневном реду била је и информација која се односила на извештај Државне ревизорске институције.