25. седница Скупштине града: Ужице у првих шест месеци остварило суфицит буџета од 215 милиона динара
20/09/2018

25. седница Скупштине града: Ужице у првих шест месеци остварило суфицит буџета од 215 милиона динара

Ужице, 20. септембар: На данашњој седници Скупштине града, ужички одборници усвојили су шестомесечни извештај о извршењу Одлуке о буџету града. Према подацима из извештаја, ужички буџет је у овом периоду остварио суфицит од 215 милиона динара. Полугодишњи извештај показује да је овогодишњи буџет реално испланиран јер се остварени приходи крећу око 47% што је близу идеалног остварења.

Усвојен Акциони план који обухвата укључивање грађана у процес доношења одлука о начину трошења средстава која се прикупљују од пореза на имовину. Овим Планом, који обухвата период до 2021. године, треба да се подстакне веће укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава која се у буџет прикупе по овом основу. Његови основни циљеви су боље и квалитетнијее информисања грађана, успостављање развијеног и примењивог механизма консултација грађана и њиховог активног учешћа, као и стварање бољих услова за попис имовине, наплату пореза и буџетирање прикупљених средстава.

Прихваћеном одлуком о накнади дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач правно или физичко лице предвиђено је да град суфинансира боравак деце која иду у те установе у износу од 50% од економске цене вртића.

Одборници су се сложили са тим да се Ужице кандидује за домаћина МОСИ игара 2021. године, као и са изменама програма пословања јавно комуналних предузећа Биоктош и Нискоградња.

Дата је сагласност и Саветовалишту Јефимија да може употребити грб града Ужица за израду заставе за своју акцију “Дај педалу раку”, затим да се продужи мандат др Данијели Маринковић на место вршиоца дужности директора Дома здравље Ужице, као и на измене у саставима Надзорног одбора Аеродрома Поникве и у Комисији за избор директора јавних предузећа чији је оснивач град.