18,5 милиона динара за инфраструктурне радове у Севојну
05/07/2018

18,5 милиона динара за инфраструктурне радове у Севојну

Грађани Севојна више неће имати проблема са паркирањем. Тренутно се у Севојну раде паркинзи на неколико локација у укупној површини од око 1700м2 односно капацитета 120 паркинг места, али се приводе крају и радови на асфалтирању улица у дужини од 3 км.

Грађани Севојна добијају на 7 локација 120 нових паркинг места на којима се неће наплаћивати паркинг

“Завршавамо паркинг места у Севојну која је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић најавила да ће бити урађена. Ради се на 7 локација које се налазе у центру насеља. На сваком од паркинг простора биће резервисано по једно паркинг место за инвалиде које се као ни сва остала неће наплаћивати а грађанима ће бити на располагању већ од сутра“, рекао је председник Градске општине Севојно Иван Марић.

18,5 милиона динара је Влада Републике Србије обезбедила за инфраструктурне радове у Севојну

“Радови на асфалтирању улица у Севојну су увелико у току па је тако већ завршено асфалтирање крака Улице Мајке Јевросиме према засеоку Аксентијевићи и крака Улице Миливоја Марића у дужини од 400м а завршен је  и пут ка Спаловићима у дужини од такође 400м”, рекао је Марић.

3 км улица у Севојну ће бити реконструисано из средстава обезбеђених у републичком буџету

“Припремљене за асфалтирање су и Улица Соколска у дужини од 550м, у којој је ЈКП Водовод одрадио замену азбестних цеви у дужини од 1200м, затим и Улица Гаврила Принципа у којој је одрађен и део фекалне канализације”, рекао је Марић и најавио да ће ускоро извођач радова завршити асфалтирање неколико кракова Улице Браће Николић где су већ урађена два крака према Мијатовићима и према вуновлачари а остали су да се асфалтирају краци према Зебићима односно Неловићима.

Укупна вредност свих радова, што обухвата уређење 1700м2 паркинг простора и асфалтирање 3км улица у Севојну износи око 18,5 милиона динара, а средства за то су обезбеђена из буџета Републике Србије.