153. седница Градског већа: Пола милиона динара помоћи Здравственом центру
24/03/2020

153. седница Градског већа: Пола милиона динара помоћи Здравственом центру

Градско веће је на данашњој седници одлучило да се из буџета исплатe новчана средства Здравственом центру Ужице за набавку неопходних средстава која су им потребна за рад у условима ванредног стања. Такође, донесена је одлука да ужичкa Предшколска установа за време трајања ванредног стања, не наплаћује од родитеља своје услуге и, истовремено, упућена препорука приватном вртићу да поступи идентично.

Градоначелник Тихомир Петковић рекао је да је на седници усвојен захтев Здравственог центра да им се помогне са 500 хиљада динара за набавку једног аспиратора, четири инхалатора и четири пулсна оксиметра, 10 дозера за течни сапун, као и за куповину 100 комплета постељине.

“Град је донео одлуку да ће издвојити тај новац. У свакодневном смо контакту са руководством болнице, стојимо им на располагању за све оправдане захтеве, и њима и Дому здравља. У позицији смо, као и држава, да имамо довољно новца, уколико ова епидемија не буде трајала превише дуго, да изађемо на најбољи могући начин из ње и да помогнемо јавном сектору и наравно колико будемо могли и свим другима који буду тражили помоћ” -навео је Петковић.

На седници Штаба за ванредне ситуације представници МУП-а, здравства, Црвеног крста, јавних предузећа известили су присутне да је стање у граду под контролом, да грађани немају разлога за бригу и да имамо капацитет да дочекамо ове теже дане на најбољи начин.

“Од сутра Црвени крст креће да дели првих 400 пакета социјално најугроженијим Ужичанима. Они који имају мање од 65 година пакете могу преузети у просторијама Црвеног крста, а за оне преко 65 година биће организована достава. Укупно је социјално најугроженијих између 1600 и 1700 наших суграђана. Градски штаб за ванредне ситуације разматра и могућност да се помогне пензионерима са најмањим примањима” истиче градоначелник.