15. sednica Gradskog veća: Usvojen program zimskog održavanja ulica, trotoara, lokalnih puteva i ostalih javnih površina
02/11/2020

15. sednica Gradskog veća: Usvojen program zimskog održavanja ulica, trotoara, lokalnih puteva i ostalih javnih površina

Užice, 2. novembar: Članovi Gradskog veća usvojili su, na današnjem zasedanju, Program zimskog održavanja ulica, trotoara, kao i lokalnih puteva na području Užica. Programom je obuhvaćeno preko 60 ulica i preko 20 lokalnih puteva raspoređenih u tri grupe prioriteta. Kod prve grupe prioriteta obaveza je da ulice i putevi budu očišćeni u roku od 24 časa od prestanka padavina, dok je kod druge i treće grupe taj vremenski rok 48 sati.

Definisana je organizacija održavanja i sprovođenja čišćenja, angažovana potrebna mehanizacija i pripremljene potrebne količine soli,  kalcijum hlorida i rizle za posipanje.

Kod čišćenja trotoara i drugih javnih površina, Program obuhvata dve grupe prioriteta sa preko 40 lokacija. Ove godine, u Programu se nalazi i čišćenje i posipanje stepeništa koja su nalaze oko  škola.

Čišćenje delova trotoara ispred poslovnih objekata i stambenih prostora, obaveza je vlasnika tih prostora koji su dužni da se staraju o njima.

Utvrđeni su predlozi odluka o davanju saglasnosti na izmenu godišnjeg programa poslovanja „Stana“ i o raspodeli dobiti iz prethodnih godina koju je ostvarila „Niskogradnja“.