Javni konkurs radi prikupljanja predloga za sufinansiranje održavanja muzičkih festivala na području grada Užica u 2018. godini
07/03/2018

Javni konkurs radi prikupljanja predloga za sufinansiranje održavanja muzičkih festivala na području grada Užica u 2018. godini

Na osnovu člana 76. Zakona o kulturi (”Sl. glasnik RS”, broj 72/09, 13/16 i 30/16 – ispr.) i Odluke o budžetu grada Užica za 2018. godinu (”Sl. list grada Užica”, broj 43/17),

 

Gradski kulturni centar iz Užica

raspisuje

KONKURS

radi prikupljanja predloga za sufinansiranje održavanja

muzičkih festivala na području grada Užica u 2018. godini

 

Konkurs se raspisuje radi prikupljanja predloga za sufinansiranje aktivnosti održavanja muzičkih festivala značajnih za očuvanje kulturnog identiteta i razvoja kulturnog života grada Užica.

Sredstva za realizaciju muzičkih festivala planirana su Odlukom o budžetu grada Užica za 2018. godinu u iznosu od 700.000,00 dinara.

Sredstva će se odobravati za festivale koji se organizuju na području grada Užica u toku 2018. godine.

Pravo učešća na konkurs imaju udruženja građana, privredna društva i preduzetnici registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti kulture i druga pravna lica i subjekti u kulturi, pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji grada Užica.

Razmatranje prispelih prijava vršiće posebna komisija koju obrazuje direktor Gradskog kulturnog centra.

Osnovni kriterijumi za ocenu prijava su: kvalitet i značaj održavanja muzičkog festivala, kontinuitet održavanja, obezbeđenje uslova za dostupnost kulturne manifestacije građanima i omogućavanje njenog masovnog korišćenja, realan finansijski plan i obezbeđeno sopstveno učešće, odnosno sufinansiranje projekta iz drugih izvora, održivost projekta, afirmacija kulture i kulturnih vrednosti grada u zemlji i inostranstvu, kapacitet podnosioca projekta (ostvareni rezultati iz predhodnih godina, kadrovska i materijalna opremljenost i sl.)

Obrazac prijave na konkurs može se preuzeti na internet prezentaciji grada Užica (www.uzice.rs) ili u prostorijama Gradskog kulturnog centra, Trg svetog Save 11, 31000 Užice.

Pored popunjene prijave učesnici konkursa dostavljaju i sledeću dokumentaciju :

  • detaljan opis sadržaja manifestacije sa svim učesnicima,
  • dinamiku realizacije aktivnosti,
  • detaljnu specifikaciju troškova (finansijski plan po vrsti troškova i izvorima finansiranja),
  • dokaz o podnosiocu prijave – fotokopija rešenja o upisu u Registar Agencije za privredne registre.
  • osnovni podaci o podnosiocu prijave (istorijat, opis delatnosti, realizovani projekti i sl.).

Prijave na konkurs sa odgovarajućom dokumentacijom predaju se u prostorijama Gradskog kulturnog centra, sa naznakom  ”Konkurs za sufinansiranje muzičkih festivala u 2018. godini” ili poštom na adresu: Gradski kulturni centar, Trg svetog Save 11, 31000 Užice.

Konkurs je otvoren do 19. marta 2018. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 031/601-534 (10č – 14č svakog radnog dana).

Obrazac prijave na konkurs možete preuzeti OVDE

Opis

Preuzimanje

Obrazac prijave na konkurs za realizaciju aktivnosti: Održavanje muzičkih festivala u 2018. godini