119. седница Градског већа: За Програм подршке пољопривреди и руралном развоју издвојено 27 милиона динара
06/06/2019

119. седница Градског већа: За Програм подршке пољопривреди и руралном развоју издвојено 27 милиона динара

Ужице, 6. јун: Чланови Градског већа прихватили су извештаје ужичких јавних и јавно комуналних предузећа о њиховом раду у прошлој години. Веће је изгласало извештаје “Нискоградње”, “Стана”, “Великог парка”, “Градске топлане Ужице”, “Аеродрома Поникве”, “Ужице развоја”, “Дубоког”, “Водовода” и “Биоктоша”.

Усвојен је Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града за ову годину. Програмом је укупно предвиђено 27 милиона динара, и највише пара, 20,5 милиона издвојено је за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, затим у одрживо коришћење пољопривредног земљишта (анализа земљишта) 1,5 милиона, са два милиона динара органска производња и са пола милиона динара успостављање и јачање удружења у области пољопривреде. За подстицаје код промотивних активности у пољопривреди и руралном развоју планирано је 2,5 милиона динара.

Прихваћена је препорука Савета за саобраћај и донесена одлука о пробној аутобуској линији 12 која је на релацији Аутобуска станица-Биоска-Кремна-Мокра Гора која подразумева продужетак броја полазака на овој релацији.