10. пут у Ужицу пливање за Богојављенски крст
17/01/2018

10. пут у Ужицу пливање за Богојављенски крст

У петак, 19. јануара, одржаће се на Ђетињи традиционална манифестација пливања за Богојављенски крст. О овој традиционалној манифестацији, десетој по реду, говорили су Драгољуб Костић, члан Градског већа, протонамесник Српске православне цркве Љубан Петровић и Динко Жувела испред јавног предузећа Велики парк. Пливање ће се одржати на Богојављење, 19. јануара а досада је пријављено 56 учесника, међу којима су и три жене.

Драгољуб Костић је навео да се из године у годину повећава број учесника, али и број грађана који долазе на Ђетињу да би одгледали ову манифестацију.

Протонамесник Љубан Петровић објаснио је значај Богојављења рекавши да се у градовима тим поводом организују литије. Ужичка ће, после литургије, кренути од Цркве Светог Марка до Цркве Светог Ђорђа и одатле ће у 09:30 часова кренути ка Ђетињи где ће се одржати молитве, освећење воде и благословити сви учесници.

Динко Жувела из ЈП “Велики парк” рекао је да је и ове године урађено све како би организација пливања за Богојављенски крст била успешна и најавио да ће лекарски прегледи свих пријављених бити на дан манифестације на Градској плажи од 07 часова.