1. седница Градског већа: Утврђен предлог завршног рачуна буџета за прошлу годину
01/09/2020

1. седница Градског већа: Утврђен предлог завршног рачуна буџета за прошлу годину

Ужице, 1. септембар: На првом заседању Градског већа у новом сазиву, ужички већници утврдили су предлоге завршног рачуна буџета за прошлу годину и извештаје о пословању градских јавних и јавно комуналних предузећа за 2019. годину. Веће се сагласило са годишњим извештајима Водовода, Биоктоша, Дубоког, Градске топлане Ужице, Нискоградње, Ужице развоја, Стана, Великог парка и Аеродрома Поникве.

Прихваћени су и овогодишњи квартални извештаји ових предузећа који се односе на степен усклађености планираних и реализованих активности из њихових програма пословања. Утврђени су предлози одлука о усвајању Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини и о надлежном органу који ће спроводити давање у закуп овог земљишта.

Жељко Марковић, дипл. правник, предложен је за директора Историјског архива, а у Савет за безбедност именовани су Слободан Шиљковић за председника Савета и чланови Драгољуб Стојадиновић, Владимир Синђелић, Дарко Драговић, Милош Милутиновић, Драгутин Друловић и Јелена Ђокић.